torsdag 29. oktober 2015

Frokostblanding med honning (Granola)



Lag frokostblandingen selv, så enkelt som bare det, da vet du hva den inneholder, du vet også hvor mye sukker den inneholder. Du kan bruke flere typer nøtter, og du kan bruke flere typer av gryn/flak, du kan lage frokostblandingen bare med spelt, og du kan lage frokostblandingen glutenfri ved å bruke glutenfrie gryn/flak. Dette her er en basis oppskrift, så du kan føye til andre ingredienser eller sløyfe det du ikke har eller ikke liker, her er det bare å mikse, nydelig og sprøtt blir det uansett, så godt at det er far for at du spiser mere enn du hadde tenkt.


NOE AV DET DU KAN BRUKE ER:

1 dl lettkokte havregryn
1/2 dl store havregryn
1 dl rugflak
1 dl speltflak
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarfrø
1/2 dl kokos
1/2 dl linfrø
1/2 dl grovhakkede mandler
1/2 dl grovhakkede nøtter
2 ss honning
(Rosiner) 


Hakk nøttene grovt og bland de sammen med de øvrige ingrediensene. Legg blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate og ringle over honning og rør rundt. Settt blandingen i stekeovnen ved 160 grader i ca. 20 - 25 minutter. Vend rundt av og til. Vil du bruke rosiner eller en annen tørket frukt/bær så tilsett det etter at blandingen er ferdig ristet. Nyt en deilig hjemmelaget og knasende sprø frokostblanding med melk eller yoghurt og tilsett gjerne bær eller frukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar