onsdag 28. oktober 2015

Fisk i form med fenikkel og tomat


I denne fiskeformen er det bare helt enkle ingredienser som du vanligvis har i matskap og kjøleskap. Fisk bør vi spise mye oftere enn vi gjør, så forsøk denne fiskeformen som er nydelig på smak og med sunne gode råvarer. Jeg har brukt torsk, men du kan bruke sei, hyse eller den fiskesorten du har tilgang til.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

3 - 4 poteter i tykke skiver
1 fenikkel i skiver (kan sløyfes)
1 stor skive selleri i 1 cm. strimler
1 løk i skiver
1-2 fedd finhakket hvitløk
2 ss olivenolje
Salt - pepper
1 ts oregano
Raspet eller strimlet skall av 1 sitron
6-8 små tomater delt i to
2 torskefileter (ca. 225 gr pr. person)
Persille


Skrell potetene og del i litt tykke skiver, hakk hvitløken, kutt opp selleri og fenikkel, og skrell og skjær løken i skiver. Ha olivenolje på en stekepanne, la oljen bli varm og ha i poteter, hvitløk, løk, fenikkel og selleri, la de surre på middels varme i 5-8 minutter til løken er blitt blank. Blir det mye på stekepannen i en gang, kan du surre grønnsakene i to omganger. Ha alt i en ildfast form og sett den i stekeovnen på 180 grader i ca. 15 - 20 minutter til potetene begynner å bli myke. Vend på innholdet i formen av og til. Ta ut formen, legg i tomatene og la formen steke videre i 8 - 10 minutter til tomatene så vidt begynner å bli myke. Ha salt og pepper på fiskestykkene, ta formen ut av ovnen og legg over fisken og strø over sitronskall. Sett formen tilbake i stekeovnen igjen og stek i 10 - 13 minutter alt etter hvor tykke fiskefiletene er. Hell noen dråper god olivenolje over formen når du tar den ut av ovnen. Pynt med persille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar