mandag 6. juli 2015

Burgerbrød


En saftig god burger er supergodt, men skal burgeren være supergod må den serveres med
hjemmebakte burgerbrød. Her er en enkel, men god oppskrift på burgerbrød som egner seg godt til å fryses hvis du har et par til overs.


TIL 8 BURGERBRØD TRENGER DU:

3 dl melk
Ca. 550 gr hvetemel
1 egg
2 ss rapsolje
1 1/2 ts salt
3 ts tørrgjær
Pensle med sammenpisket egg
Strø med sesamfrø


Lunk melken og hell den i bakebollen. Tilsett egget, salt og olje. Bland tørrgjær i litt av melet og tilsett det. La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet, og tilsett melet litt etter litt til du har en smidig litt fast deig, det er ikke sikker du trenger riktig alt melet. La maskinen gå i ca. 4-5 minutter etter at du har tilsatt melet. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 40 - 60 minutter. Ta deigen ned på bakebordet, kna den godt og del i 8 like store emner.  Trill hver emne til en stor flat bolle ca. 1 cm tykk. Er det vanskelig å få de flate, så bruk kjevle forsiktig på bollene. Sett bollene på en bakepapirkledd stekeplate og la bollene etterheve i ca. 30 minutter, Pensle bollene med sammenpisket egg og strø med sesamfrø. Stekes ved 200 grader i ca. 13 - 15 minutter.
Vil du lage grove hamburgerbrød finner du en grei oppskrift her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar