fredag 22. mai 2015

Tex-Mex burger med mangosalsa


En god variant av et Tex-Mex måltid, vi får si det er kusinen til taco, det ligner litt, men vet ikke helt hva jeg selv foretrekker. Uansett er det verd forsøket, Tex-Mex burgeren er et supert alternativ til den vanlige fredags tacoen. Bruker du hjemmelaget tacokrydder må du smake deg litt frem, mitt tacokrydder er sterkere enn det du kjøper, så jeg brukte 2 ts.



     DU TRENGER TIL 4 BURGERE:

                                                                600 gr karbonadedeig
1 1/2 dl kaldt vann
1 egg
Ca 1 ts salt
2-3 ts tacokrydder
1/2 finhakket løk
Smør/olje til steking

TILBEHØR:
 
Hamburgerbrød,
Tomat
Salat
Rødløk
Tacosaus på glass
Mangosalsa
Tortillachips

Rør sammen alle ingrediensene til burgerne og stek en liten prøvekake slik at du kjenner om den er passelig krydret. Lag fire store burgere som du steker i smør/olje på middels varme.


MANGOSALSA:

1/4 - 1/2 mango i små biter
1/2 avocado i små biter
3 - 4 cm finhakket rød chili
1 finsnittet vårløk
2 ss olivenolje
2 ts sitronsaft
1/2 ts balsamicoeddik
Litt salt og pepper

Kutt opp og rør sammen alle ingrediensene til salsaen og sett den kaldt til den skal brukes.
Bygg opp burgeren med salat på burgerbrød, burger, tomat, rødløk, mangosalsa og tacosaus ved siden av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar