tirsdag 19. mai 2015

Gulrotsuppe med ingefær


Denne suppen dufter så nydelig -  det er noe helt spesielt med gulrotsuppe, den har en fin sødme, nydelig krydret med koriander og med en liten "touch" av ingefær. Den syrlige smaken av gresk yoghurt passer utrolig godt til den sødmefyllte gulrotsuppen.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

5 gulrøtter i små biter
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ss finrevet fersk ingefær
1 finhakket sjalottløk
1 hakket gul løk
1/2 ts spisskummen
1 ts korianderfrø
1/4 ts cayennepepper
6 dl kyllingkraft (vann/terning)
2 dl melk
2 ss lett creme fraiche
Salt - pepper
God olivenolje


Rens og kutt opp alle grønnsakene. Ha litt god olivenolje i en gryte, la det bli varmt og ha i løk og sjalottløk. La løken surre til den blir blank og myk, tilsett hvitløken og ingefær og la dette surre med et øyeblikk. Tilsett de hakkede gulrøttene og la de også få surre med en stund. Ha alt krydderet i en mortel og knus korianderfrøene og bland alt krydderet sammen før du tilsetter det i gryten med grønnsaker. Hell over kyllingkraft og kok opp, la suppen koke til grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med stavmikser, spe med melk, tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Er suppen for tykk, tilsetter du litt vann eller melk. Suppen serveres med en klatt gresk yoghurt og godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar