lørdag 2. mai 2015

Blåskjellsuppe med sting


Kraften som er tilbake i kasserollen når du koker blåskjell inneholder masse godsaker og er supert til å koke suppe på. Jeg tar alltid vare på blåskjellkraften og skal jeg ikke bruke den med det samme, kan den fryses og brukes ved en senere anledning.


TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

1 nett blåskjell
2 sjalotløk
Litt finsnittet vårløk
Ca. 2 dl hvitvin
Olje

SELVE SUPPEN:

3-4 sjalottløk finhakkes
1 fedd finhakket hvitløk
1 fenikkel i små biter eller strimler
1-2 skiver sellerirot i små biter eller strimler
Ca. 4 dl god blåskjell kraft
3 dl kremfløte
Ca. 3 dl hvitvin (kan byttes ut med eplesider)
1-2 ss chilisaus (helst den søte)
Ca. 1 ss rød karripasta 
Salt - pepper
Presset sitron
God olivenolje


Begynn med blåskjellene, skrubb de godt og skyll i rikelig kaldt vann. Gi de åpne skjellene et lite knips, og kast de som ikke lukker seg. Surrer sjalottløk og vårløk i litt god olje, tilsett hvitvin og legg i blåskjellene, legg på lokk og kok opp. Kok blåskjellene i 3-4 minutter, de skjellene som ikke er åpen når de er kokt, skal du kaste. Til suppen begynner du med å surre sjalottløk, selleri, fenikkel og hvitløk i litt god olivenolje. Ikke bruk for sterk varme, det skal bare surre til løken er blank og myk. Hell over hvitvin og la dette surre i ca 5 minutter. Tilsett blåskjellkraft og kremfløte og la alt småkoke i ca. 15 minuter. Vil du ha en glatt suppe, kjører du suppen glatt med en stavmikser, selv synes jeg det godt kan være små grønnsaksbiter i suppen. Smak til med presset sitron, salt, pepper, karripasta og chilisaus slik at suppen ikke blir  for sterk. Virker suppen for tykk, så tilsetter du litt mere hvitvin. Suppen serveres med blåskjell, gjerne reker eller scampi, og godt brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar