tirsdag 28. april 2015

Smørstekt torsk med spinatsalat og balsamicosaus med bacon


Denne retten ble faktisk til underveis i matlagingen, jeg hadde et par fine torskeloin som jeg hadde veldig lyst på til middag, og etter en liten jakt i kjøleskapet etter noe som kunne brukes som tilbehør, ble fangsten en bit selleri, en pose spinat som snart gikk ut på dato og litt bacon. Til sammen ble dette faktisk et nydelig torskemåltid.


TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

2 torskeloin (a`150 gr)
Salt - pepper 
Smør til steking

Ha salt og pepper på fiskebitene og en god klatt smør på stekepanne og la smøret bli ganske varmt. Når smøret begynner å bli brunt legger du på fiskebitene. La fisken ligge rolig i stekepannen til de begynner å bli hvit et stykke opp på siden av fiskestykket, da snur du fiskestykkene forsiktig, og steker de ferdig / pent brunt på den andre siden. Øs gjerne smør over fiskestykkene på slutten av steketiden.

SELLERIMOS:

Ca. 400 gr sellerirot
2-3 poteter
1/2 - 1 dl melk
1 ss smør
Salt - pepper

Skrell selleri og poteter og del de i biter som kokes møre i rikelig vann uten salt. Tøm av vannet når poteter og selleri er ferdigkokt og damp bort rester av vann. Mos poteter og selleri mens du sper med melk, tilsetter smør og smaker til med salt og pepper.


SPINATSALAT:

Ca. 200 gr spinat
1 rødløk i tynne båter
5-6 soltørkede tomat i strimler (bruk helst de som ligger i olje)
1 liten ts honningsennep
Salt - pepper
Olivenolje

La båter av rødløk få surre i litt god olivenolje til den blir blank. Tilsett spinaten og de soltørkede tomatene og la dette få surre til spinaten faller helt sammen og løken er helt myk. Smak til med honningsennep, salt og pepper og gjerne litt mere olivenolje mot slutten hvis du synes det virker tørt.


BALSAMICOSAUS MED BACON:

3-4 finhakket sjalottløk (eller bruk de små rødløkene)
Ca. 80 - 100 gr bacon i terninger/biter
God olivenolje 
1- 2 dl rødvin
1 dl kraft eller vann
1/2 dl balsamicoeddik
1 ss soyasaus
Klype sukker eller honning
1 liten ts maizenna utrørt i litt vann eller vin

Stek baconbitene pent brune og sett det til sides. Varm oljen og la løken surre til den blir myk. Spe med balsamico, rødvin, soyasaus og kraft/vann, Kok opp og la dette koke i ca. 5-6 minutter. Rør ut maizenna i litt vin eller litt av vannet og rør det inn i sausen. Smak til med sukker eller honning og rør inn baconterningene til slutt. Spe med mere vann eller kraft hvis det blir i tykkeste laget.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar