tirsdag 3. februar 2015

Skrei med grønnsakswok og bacon/chorizo mix


Skrei er fisken som kommer inn til Norskekysten for å gyte hvert år, den har svømt langt og derfor blir den fast og fin i "fisken". Skreien er en delikat fisk som er enkel å tilberede bare den ikke blir koker eller steker for lenge. Jeg har bakt skreien i stekeovnen i dag,  det er en fantastisk fin måte å tilberede både torsk og andre fiskeslag på, da er det lett å få perfekt tilberedningstid.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 400 gr torsk eller skrei uten skinn og bein
Ca. 2 ss god olje
Salt - pepper

Del fisken i passende porsjonsstykker og legg fiskestykkene i en liten ildfast form. Hell over god olivenolje og dryss over salt og pepper. Sett ovnen på ca. 200 grader og bak fisken i ca. 12-14 minutter etter hvor tykke fiskestykker du har.


 GRØNNSAKSWOK:

2 gulrøtter i tynne strimler
Ca. 10 cm purre i tynne strimler
Ca 10 cm squash i tynne strimler
1 tykk skive selleri (kan sløyfes)
1 persillerot i tynne strimler (kan sløyfes)
Noen små broccoli buketter
1 stor sjalottløk i skiver 
Ca. 2 ss god olje

Skrell og del opp alle grønnsakene. Ha olje i en wok-panne eller bruk en vanlig stekepanne eller en gryte. La oljen bli varm før du tilsetter gulrøtter, persillerot og selleri, la det surre en liten stund mens du rører hele tiden så tilsetter du resten av grønnsakene. Rør hele tiden mens du har grønnsakene i pannen. Grønnsakene skal ikke bli helt myke, men ha tyggemotstand.


BACON OG CHORIZO MIX:

Ca. 80 - 100 gr bacon i biter
Ca. 5 cm chorizo i små biter
Liten klatt smør
1 liten finhakket sjalottløk
Liten klype chilipulver
2 vårløk i ringer

Ha en liten smørklatt i stekepannen og stek baconbitene pent brune. Når baconbitene er nesten ferdig tilsetter du chorizo og sjalottløk som får steke med de siste minuttene.
Anrett de wookede grønnsakene på en tallerken og legg fiskestykket oppå grønnsakene. Dryss over bacon og chorizo og pynt med litt vårløk .




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar