tirsdag 6. januar 2015

Frokostpannekaker med blåbærmarmelade


Pannekaker til frokost er ikke akkurat det jeg anbefaler til frokost, og ikke noe som er så vanlig her hos oss, kun en sjelden gang. For meg er det å steke pannekaker en aldri så liten tålmodighetsprøve, men når det er bare til to, går det ganske greit.


TIL CA. 8 PANNEKAKER TRENGER DU:

4 egg
1 ss melis
1/4 ts salt
Ca. 6 dl lettmelk
Ca. 3 dl hvetemel
Litt smeltet smør til å steke pannekakene i
6 dl lettmelk


Pisk lett sammen egg, melis og salt. Tilsett vekselvis hvetemel og melk. La røren stå i 20 - 30 minutter før du begynner å steke. Ser det ut som om røren er i tykkeste laget når du skal begynne å steke, så kan du tilsette litt mere melk. Vil du ha grove pannekaker, bruker du 2 1/2 dl sammalt fint mel og 2 1/2 dl hvetemel.


Pannekakene serveres nystekte og varme, med blåbærmarmelade, og vil du ha oppskriften på en god blåbærmarmelade, finner du den her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar