torsdag 18. desember 2014

Sild med dill og purre


Godt rugbrød med sild hører med til en god julefrokost. Det er mye god sild å få kjøpt i butikkene, men det er veldig koselig å lage et par glass med sild selv der du kan sette ditt eget preg på silden. Et glass med sild er en fantastisk julegave både å gi og å få. Liker du smaken av dill er denne silden her noe for deg, den har en mild dillsmak og et nydelig fargespill med rødløk, purre og dill. Jeg har brukt spekesild, men kryddersild kan også brukes. Selv om silden er passelig salt når jeg kjøper den, legger jeg alltid sildefiletene i melk 3-4 timer, jeg synes den blir mildere på smak på den måten.


DU TRENGER TIL 1 STORT GLASS:

4 -5 sildefileter
1  liten potte dill finhakket
2 rødløk i tynne ringer
Ca 2 ss sitronpepper
1 liten purre i tynne ringer

LAKE:
 
5 dl vann
1 1/2 dl eddik (7%)
2 dl sukker
Kok opp ingrediensene til laken og la den bli helt avkjølt.


Legg sild, rødløk, purre og dill lagvis i et stort glass eller en krukke, strø sitronpepper mellom lagene og hell den avkjølte laken over silden til slutt. Sett silden i kjøleskapet og la den stå 2-3 dager før du begynner å kose deg med silden.
Vil du bake et godt brød til silden så finner du opskrift på et veldig godt ugbrød her



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar