tirsdag 9. september 2014

Pasta med laks, rødløk og fenikkel


Det er en smaksrik men, enkel pastarett dette her, de soltørkede tomatene og litt presset sitron gjør at retten får sødme og sammen med rødløk og fenikkel gjør retten riktig så velsmakende. Jeg har brukt tagliatelle, men du kan godt bruke spaghetti eller en annen pastatype. Ang. mengde pasta, så se på mengdeangivelsen på pastapakken.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 150 - 180 gr fersk tagliatelle
Ca. 300 gr laksefilet uten skinn og bein
Smør/olje
Salt - pepper
Litt revet sitronskall
1 rødløk i tynne båter
1 liten fenikkel i tynne ringer
6-8 soltørkede tomater i strimler
Ca. 1 1/2 dl frosne erter
Ca. 1 ss sitronsaft
Ca. 2 dl matfløte
Ca. 1 dl kokevann fra pastaen


Ha litt smør/olje i en stekepanne og la rødløk og fenikkelringer få surre til de er myke,  tilsett ertene, tøm over matfløte og la det koke et par minutter, sett de tilside.
Del laksefiletene i biter, strø på litt salt, pepper og raspet sitronskall, stek de raskt i smør/olje.  Kok pastaen etter anvisningen på pakken, tøm av kokevannet, men ta vare på ca.1 1/2 dl.



Sett stekepannen med løk og fennikel på platen igjen, kok opp og tilsett litt av pasta kokevannet, kok inn til det tykner og spe med mere kokevann/matfløte hvis du synes pastasausen blir for tykk. Smak til med sitronsaft og litt pepper, legg i de soltørkede tomatene, laksebitene og varm opp til alt er godt gjennomvarmt. Legg pastaen på et stort fat eller i en serveringsbolle og hell over pastasausen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar