fredag 8. august 2014

Svinefilet med fransk sennepssaus


I dag kan jeg by på et nydelig måltid av svinefilet, herlig sennepssaus og en god salat.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 1 kg svinelilet
Smør til steking
Salt - pepper
 
FRANSK SENNEPSSAUS:

Ca. 250 - 300 gr champignon 
1,5 dl hvitvin
4 dl kremfløte
1-2 ss fransk lys sennep
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron


Bruk en skarp kniv og skjær svinefileten ren for hinner og slintrer. Gni fileten inn med salt og pepper og brun fileten raskt i smør, bruk god varme slik at fileten blir pent brun på alle sider. Etterstek fileten i stekeovnen på 225 grader i 10 minutter, pakk kjøttet inn i folie og legg det tilbake i stekeovnen, stikk i et steketermometer og la kjøttet ligge til det har en kjernetemperatur på 70-75  grader (ca. 10 minutter).


Mens kjøttet steker lages sausen ved å koke fløte og sennep til det tykner litt. Stek soppen i litt smør og slå på hvitvin, la vinen koke inn til det halve og bland sammen med sennep og fløte. Kok til det tykner og smak til med salt, pepper og noen dråper presset sitron, smak om det er nok sennepssmak og juster tykkelsen på sausen med litt vin eller fløte.


SALAT:

2 hjertesalat i tynne strimler
En god neve sukkererter delt i to
8-10 små tomater i biter
2 nektariner i biter
Bland alle ingrediensene og lag en dressing av:
2 ss hvitvinseddik
1 ts sennep
1 ts honning
4 ss olivenolje
Salt - pepper
Begynn med eddik, sennep og honning og rør inn olje til slutt, ringle dressingen over salaten i det den skal serveres.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar