mandag 18. august 2014

Speltbrød


Jeg baker en del speltbrød, selv om det har ikke vært så mange oppskrifter med spelt på bloggen min tidligere, så her kommer et nydelig fullkorn speltbrød.


DU TRENGER TIL TO BRØD:

25 gr gjær
5,5 dl lunkent vann
1 toppet ts salt
1/2 dl appelsin juice eller presset appelsin
1 ss honning
2 dl fullkornspelt
10 -12 dl siktet spelt + til utbaking
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkefrø
50 gr hakkede valnøtter (kan sløyfes)


Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Bland alt det tørre i bakebollen og spe med deigvæsken og appelsinjuicen mens mikseren går for sakte fart. Når du har tilsatt all deigvæsken øker du farten litt på mikseren og lar den gå i ca. 10 minutter. Nå skal du ha en seig litt løs deig. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving i ca 1 time.


Ta deigen ned på bakebordet som er strødd med speltmel. Del deigen i to like store deler og rull ut to lange brød som legges på bakepapirkledd stekeplate. Du kan godt snurre de litt slik at får en litt gøyere fasong. La brødene få etterheve mens stekeovnen  blir varm. Stekes på 250 grader i 10 minutter. Demp varmen til 220 grader og stek videre i ca. 15 minutter.
Avkjøles på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar