torsdag 17. juli 2014

Focaccia med rødløk


Focaccia får vi aldri nok av, veldig anvendelig særlig til suppe, men også som burger eller sandwich. Focaccia kan fylles med diverse, soltørkede tomater, løk, oliven eller andre ting, selv synes jeg det ofte blir for mye smak, så jeg nøyer meg oftest til bare å ha topping, som denne gangen er rødløk.
Denne focacciaen er mindre enn de jeg vanligvis baker, så vil du bake en stor focaccia finner du en fin oppskrift her du kan alikevel toppe med rødløk.

TIL EN LITEN LANGPANNE TRENGER DU:

5 dl vann
2 ss god olje + olje på toppen
25 gr gjær
2 ts honning
1 ts salt
10 dl hvetemel
TOPPING:
Flaksalt
Olje
1/2 rødløk i tynne ringer


Rør ut gjæren i lunkent vann sammen med honning. Tilsett salt, olje og arbeid inn melet, tilsett litt mere mel hvis du synes deigen er for løs.
Dekk med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Kle en liten langpanne med bakepapir og klapp deigen utover i formen. Stikk hull med fingrene og hell over ca 1/2 dl olje. Legg over skiver av rødløk og dryss over flaksalt.  La focacciaen etterheve ca 20 - 30 minutter og stek ved 220 grader i 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist. Focacciaen er fin å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar