tirsdag 24. juni 2014

Skinke og makaronigrateng med tomatsalat


Dette er mat som barna elsker, og vi skal vel ikke legge skjul på at vi liker slik mat vi voksne også. Bruk fullkornpasta/makaroni, den er mere næringsrik enn vanlig pasta i tillegg til en skinkeboks eller rester av skinke. Denne friske tomatsalaten gjør dette til en nydelig middag. Vi hadde ikke poteter til, men det er opp til hver enkelt om man vil ha poteter eller ikke.

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

160 gr makaroni (helst fullkornmakaroni)
200 gr grønne frosne erter
Ca. 250 gr skinke i biter/strimler
1 stor løk i tynne ringer
2-3 vårløk i ringer
4 egg
3 dl melk
2 ts oregano
Litt salt og pepper
Revet ost
Olje


Kok makaroni/pasta etter anvisningen på pakken og la de frosne ertene få koke med de siste et-to minuttene. Ha olje i en stekepanne og la løken få surre til den er blank og myk, sammen med vårløken. Tilsett skinken og la dette få surre et par minutter til. Bland egg og melk sammen med krydder og salt, og pisk lett sammen. Ha pasta og erter i en ildfast form sammen med skinke og løk. Hell over melkeblandingen og dryss over revet ost. Sett formen midt i stekeovnen på ca. 200 grader og la den stå til det begynner å bli brunt på toppn, det tar ca 20 minutter.


TOMATSALAT:

3-4 tomater i tynne skiver
1 rødløk i tynne skiver
Dressing:
3 ss god olivenolje
1 ts. dijonsennep
1 ts honning (ikke lynghonning)
2-3 ss presset sitron eller hvitvinseddik
2-3 ss finklippet krydderurter (jeg brukte gressløk, persille og basilikum)


Legg lagvis tomatskiver og rødløkskiver og ringle over dressingen. La salaten stå fremme på kjøkkenbenken til den skal spises. Denne dressingen er nydelig til de fleste salater, det er bare å variere litt med urtne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar