torsdag 12. juni 2014

Laks med spinat og pasta


På slike fine dager som vi har hatt hele denne våren her, er det om å gjøre å lage gode måltider på en enkel og lettvint måte slik at vi kan nyte denne lyse varme tidene uten å måtte stå så lenge over komfyren. Så da jeg fant  denne oppskriften her i et tysk matblad, var det etter å ha moderert den litt, bare å sette igang og jeg  kan anbefale resultatet.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 gr laksefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
Zest av 1/2 sitron + litt sitronsaft
Ca. 150 - 180 gr pasta (skruer eller sløyfer)
1 liten eller 1/2 rødløk i båter
1 finhakket hvitløksfedd
Ca. 150 gr spinat
Ca. 2 dl lett creme fraiche
Liten skvett vann
Olje/smør


Del laksen i biter ca. 2x2 cm og stek de raskt i smør / olje og legg de over i en kasserolle. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, la den renne godt av og hell den i kasserollen sammen med laksen. Surr løk og hvitløk i litt olje og tilsett spinaten. Når spinaten faller sammen helles grønnsakene også sammen med laks og pasta. Sett kasserollen over middels varme og tilsett en skvett vann og lett creme fraiche. Kok forsiktig opp, det skal ikke fosskoke eller koke lenge, bare til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.



2 kommentarer:

  1. Nydelig og superrask rett. Anbefales!!
    Hadde den til middag i går og alt ble spist opp. Denne blir laget oftere. Brukte maks 15 min fra jeg kom hjem til maten sto på bordet.
    Sunn og god mat i en travel hverdag :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding. Hilsen Synne

    SvarSlett