mandag 26. mai 2014

Fiskesuppe med blåskjell


På menyen i dag sto en nydelig kremet fiskesuppe med en liten "snert" av chili og med nykokte blåskjell. Kvelden var så varm at vi nøt dette nydelige måltidet på terrassen sammen med god hjemmebakt focaccia og et glass hvitvin. Jeg kokte en hel pose blåskjell som er i meste laget til suppen, men blåskjell er så nydelig at det som ikke ble brukt i suppen, ble spist som snacks.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 pose blåskjell (det er nok med 500 gr)
2 sjalottløk finhakket
2 1/2 dl hvitvin 
Litt god olje
1 stor gulrot
2 store skiver sellerirot
Ca. 1/2 stor purre
Litt god olje
2 dl kremfløte
2 dl matfløte
Salt - pepper
noen sitrondråper
Anelse chilipulver (smak deg frem)
Ca. 70 gr laksefilet
Ca. 70 gr torskefileter
1 - 2  ts maizenna


Ha olje i en gryte og surr sjalottløken i et par minutter. Tilsett hvitvin og blåskjell. Sett på lokk og la blåskjellene dampe i 5-6 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta ut blåskjellene og kast de skjellene som ikke har åpnet seg. Sil kraften, den skal brukes i suppen.


Lag tynne strimler av litt av grønnsakene som du bruker til garnityr, resten kuttes i små terninger som surres i litt god olje.  Tilsett blåskjellkraften, kremfløten og det meste av matfløten og la suppen koke over svak varme i 5-6 minutter. Smak til med litt sitron og chili, suppen skal ikke være "hot", men bare ha en liten anelse av chilien. Smak til med salt og pepper, rør ut maizenna i resten av matfløten og tilsett den. Kok opp og legg i torsk og laks i små biter, fisken trenger ikke koke, den blir ferdig kokt når du legger den i den kokende suppen. Rens blåskjellene, men la det være igjen noen fine skjell som du skal bruke som garnityr. Legg de rensede blåskjellene i suppen sammen med fisken.


Øs suppen opp i dype tallerkener, pynt med de strimlede grønnsakene og legg i noen hele blåskjell som gatnityr.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar