lørdag 26. april 2014

Pannekaker med honning og blåbær


Dette er ingen vanlig matrett i vårt hus, men du verden så godt det er med pannekaker en sjelden gang. I dag spanderte vi også akasiehonningen og friske blåbær på pannekakene - ja da det smakte aldeles nydelig.
Egentlig kan pannekaker på denne måten brukes som dessert, en kald kremklatt eller iskrem til, så har du en nydelig dessert.


DU TRENGER TOL 10 - 12  PANNAKAKER:

4 egg
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
Ca,.6 dl melk
Ca 3 dl hvetemel
Smør til steking

Pisk egg og sukker lett sammen, tilsett bakepulver sammen med litt hvetemel, rør godt. Tilsett så melk, og mel vekselvis til du har en passe tykk glatt pannekakerøre, visp/rør godt slik at du unngår klumper. La røren få stå ca. 30 minutter før du begynner å steke. 
Smelt litt smør i en stekepanne, bruk middels varme og øs i så mye pannekakerøre at det dekker bunnen, drei på stekepannen slik at røren blir jevnt fordelt. Når røren har stivnet, snur du pannekaken med en stekespade. Stek til pannekaken har fått en pen lys brun farge. Legg pannekakene over på et fat og hold de varm til alle pannekakene er ferdigstekt.


Pannekaker serveres med mye forskjellig tilbehør som: bær, syltetøy, sukker, bacon eller slik som jeg serverer pannekakene i dag, med akasiehonning og blåbær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar