tirsdag 1. april 2014

Krydret pølse med penne og grønnsaker


Jeg har brukt en godt krydret pølse til denne enkle, men gode retten her,  men selvfølgelig kan du bruke helt vanlige røkepølser, du kan bare tilsette litt mere krydder.  Av pasta har jeg brukt fullkornpenne som har mere smak enn vanlig pasta av hvete, men her også er det fritt frem for hvilken pasta du vil bruke. Dette er mat som barn pleier å like, så da gjelder det å få puttet nedi så mye grønnsaker som mulig.


 DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca 1/2 liter grov penne
Ca 2 ss olje
Ca 200 gr finhakkede grønnsaker som:
Purre, vårløk, broccoli, blomkål, løk, fenikkel for å nevne noen, men her er det fritt valg
2 store grove pølser godt krydret
1 ts Dijon sennep
1 dl fløte eller litt mere
Salt - pepper
Litt timian (kan sløyfes)
Persille

Kok penne i rikelig lettsaltet vann etter anvisningen på pakken og la den renne godt av i et dørslag etter at den er ferdigkokt.  Kutt grønnsakene opp i tynne strimler eller små biter og la de få surre på stekepannen i litt olje over middels varme til de er blanke og myke.
Ha grønnsakene over i en kasserolle, ha litt ny olje i stekepannen og stek pølsene til de så vidt begynner å få farge. Ha pølsene sammen med grønnsakene og tilsett den ferdigkokte pastaen. Pisk sammen sennep og fløte og rør det inn i blandingen med pølse/grønnsaker og penne og smak til med salt, pepper og litt timian.. Kok opp og la retten få surre et par minutter over svak varme  til det tykner
Serveres varm og med et persilledryss


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar