mandag 24. mars 2014

Pytt i panne med spinat


Å lage pytt i panne kan være en grei måte å bruke rester på, her får du brukt kalde poteter, rester av pølse eller andre middagsrester og det vi ellers har "gjemt" på i kjøleskapet. I dag har jeg laget pytt i panne med spinat, og spinat har jeg i en tid prøvd i forskjellige retter, spinat er en matvare som er svært næringsrik og som vi så absolutt burde bruke mye mere av. Spinat inneholder jern, kalsium og  C-vitaminer bare for å nevne noe, dessuten har spinat nesten null fett, få kalorier og nesten ikke karbo. Spinat kan du bruke i gryter, omeletter, supper, drikker og er supert å blande i salaten.Er du ikke så glad i spinat, så bruk grønnkål i stedet, det er minst like bra.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 stor eller 2 små kokte poteter
1 raspet gulrot
1 stor kjøttpølse eller rester av kjøtt/skinke  (Ca.100 gr)
4-5 skiver bacon i biter
1 hakket rødløk
1/2 eple i små biter
Stor neve spinat
Litt finstrimlet vårløk (kan sløyfes)
Smør/olje
Pepper


Stek bacon raskt i stekepannen og legg tilside på et kjøkkenpapir. Tørk av stekepannen og tlsett litt smør/olje som du surrer løken i. Tilsett raspet gulrot og la dette få surre til det blir mykt. Tilsett pølse/kjøttbiter, potetbiter, eplebiter og spinat. La det hele få surre over svak/middels varme til spinaten faller helt sammen og alt har begynt å få litt brunfarge, det behøver ikke være så veldig godt stekt bare det er gjennomvarmt og godt blandet. Tilsett baconbitene.


Pytt i panne serveres varm med speilegg på toppen, dryss gjerne over litt frisk vårløk, gressløk eller persille, og et dryss pepper.

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar