torsdag 2. januar 2014

Varm grønnsaksalat med spekemat


Nydelig med 5 - om dagen når det gjøres på denne måten her, og når det er en spekeskinke rik på smak som tilbehør kan man ikke forlange mere av et måltid. Dette er noe av det enkleste  og raskeste man kan lage til middag samtidig som det er så velsmakende. Spekeskinken kan byttes ut med rester av stek, ribbe, karbonader, fenalår eller en god pølse.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 gulrøtter
1 persillerot eller pastinakk
1/2 rødløk i tynne båter
1 fenikkel i tynne båter
3 vårløk i strimler

Rens gulrøtter og persillerot og bruk en ostehøvel eller en mandolin til å skjære tynne skiver. Sett på en kasserolle med vann og kok alle grønnsakene utenom vårløken i ca. 3-4 minutter. Vårløken legges i kasserollen etterpå og får bare en rask dypp i det kokende vannet før den legges i iskaldt vann. Øs de lettkokte grønnsakene over i en ildfast form, ringle over litt god olje, strø på salt, pepper og et krydder du er glad i som timian eller provencekrydder. Sett formen inn i stekeovnen på 200 grader og bak i ca 15 minutter. La strimlene av purreløk få være med i stekeovnen de siste 4-5 minuttene.
Vend på grønnsakene under veis. Serveres varm med spekemat el. godt flatbrød og et godt glass øl.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar