lørdag 4. januar 2014

Måneskinnspudding


Av og til går slike perler som måneskinnspudding i glemmeboken, det er litt ufortjent for måneskinnspudding er nydelig, enkel å tilberede, den er frisk på smak og en passelig mektig dessert å spise etter et godt måltid.




Måneskinnspudding lages vanligvis med fromasj kun av eggehviter, krem, sukker og gelatin, men jeg synes det blir en litt tam fromasj, så jeg bruker også eggeplommene slik at det blir en mere kremaktig delikat og velsmakende fromasj, og så pisket jeg ekstra egg til eggedosis som skal helles over fromasjen.


                                                         DU TRENGER TIL CA. 6 PERSONER:

3 dl kremfløte
3 egg
1 dl sukker
5 pl gelatin
Saft av 1 sitron
Revet skall av nesten en hel sitron

3-4 egg til eggedosis som skal helles over ved servering.
Litt sukker i eggedosisen


Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. Pisk kremfløten stiv. Skill eggene og pisk eggedosis av sukker og eggeplommer, pisk så lenge du orker slik at mest mulig sukker blir oppløst. Riv skallet av sitronen og press ut saften. Tilslutt pisker du eggehvitene helt stiv, her må du passe på at du har helt ren vispebolle og visper, vask de gjerne en ekstra gang, og så må eggehviten være helt fri for eggeplomme.
Ha sitronsaften i en liten kasserolle og tilsett et par ss vann og de oppbløtte gelatinplatene, sett kasserollen på platen og varm sakte opp slik at gelatinen smelter. Må ikke koke.
Rør  den raspede sitronen og de piskede eggeplommene sammen med den piskede kremfløten og rør inn den smeltede gelatinen ltt etter litt. Til slutt rører du inn de stivpiskede eggehvitene.


Ha desserten i en skål eller porsjonsglass, og sett desserten i kjøleskapet til den er helt stivnet, gjerne natten over. Hvelv skålen over på et fat og hell den nypiskede eggedosisen over desserten ved servering. Bruker du porsjonsskåler heller du et par ss eggedosis i glasset over desserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar