onsdag 13. november 2013

Burger med guacomole


Av og til kan det bli av mange grunner litt sent før vi spiser middag, da er det greit med et raskt og ikke så stort måltid. En herlig burger med hjemmelaget guacomole, rødløk og tomater, er et bra alternativ. Det er også et alternativ til et godt måltid uansett når på dagen du er sulten. Lag gjerne flere burgere enn hva du skal bruke, det er greit å ha noen i fryseren.

DU TRENGER TIL 4 BURGERE:

500 gr karbonadedeig
1 egg
1/2 dl vann
1 ts dijon sennep
1/2 finhakket løk
1 klype chilikrydder (kan sløyfes)
1 ss chilisaus (kan sløyfes)
Salt - pepper
Smør/olje til steking

4 burgerbrød
Salat
2 tomater
Rødløk

Rør alle ingrediensene raskt sammen. Ha smør/olje på stekepannen, la den bli varm og stek 4 store burgere.


GUACOMOLE:

1-2 avocado
1 fedd finhakket hvitløk
Litt presset sitron
2 ss lettrømme eller matyoghurt
Salt - pepper

Del avocadoene i to på langs og ta ut innmaten med en skje men ta vare på den ene avocadostenen. Bland sammen alle ingrediensene og bruk en stavmikser eller en gaffel og mos til det blir en fin mos. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Legg avocadostenen i den ferdige guacomolen og sett den kaldt til den skal brukes.
Legg rikelig med salat på varmt burgerbrød (helst grovt), legg på en saftig burger og topp med rikelig guacomole, hakket tomat og rødløk i skiver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar