lørdag 26. oktober 2013

Ovnsbakt torsk med chorizo salsa og mos av selleri og poteter


Bare for å slå det fast med en gang - dette her er et festmåltid, det er gjestemat på sitt beste. Nydelig saftig og god torsk bakt i ovn med denne nydelig salsaen over, og for ikke å snakke om en nydelig potetmos med selleri. Dette er gjestemat der ingen behøver å bruke mange timer på tilberedelsen da mye kan gjøres på forhånd som å skrelle poteter og selleri og å kutte opp alle ingrediensene til salsaen.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

800 - 900 gr torsk uten skinn og bein
Litt god olje til formen
Salt og pepper
Ca 1 ts raspet sitron (bare det gule)
Til mos trenger du:
10 -12 poteter
Ca 120 - 140  gr sellerirot
Ca 3 ss smør
1-2 dl melk
Salt og pepper til mosen


TIL SALSA TRENGER DU:

100 - 120 gr chorizo i biter
3 ss pinjekjerner
2-3 vårløk i tynne skiver
6-8 soltørkede tomater
Litt timian (helst frisk)
1 ts koriander frø (knust i morter)
Saft av 1/2 citron
God olivenolje


Legg torskefiletene i en ildfast form, dryss over salt, pepper og revet citronskall. Bakes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 12 minutter
Kok poteter og selleri møre uten salt, tøm av kokevannet og damp de litt over svak varme. Mos poteter og selleri mens du tilsetter smør, salt, pepper og melk. Spe forsiktig med melken så mosen ikke blir for tynn, den skal ha en fast kremaktig konsistens.

Ha alle ingrediensene til salsaen i stekepannen og slå over en god "dæsj" olje. La det surre sammen så alle smakene kommer frem, men uten å det bli brunt.


På vinmonopolet i dag fikk jeg anbefalt denne vinen her som heter Barbera d´Alba Giacosa Fratelli 2011 en italiensk vin fra Piemonte til kr. 123,-. Den var aldeles fortreffelig til torsk med en såpass kraftig salsa. Den kan jeg anbefale også til andre retter med torsk.


4 kommentarer:

  1. Alltid på jakt etter nye fiske retter. Denne så veldig god ut

    SvarSlett
  2. Her får du en god opplevelse, nydelig med litt sellerirot i potetmosen, saftig og velsmakende fisk, brukte de tykke ryggstykkene, salsaen var virkelig en overraskelse, balansert og nyyyyydelig. Første gang jeg lager denne salsaen selv også. Riktig vellykket

    SvarSlett
  3. Laget denne til middag idag. Fantastisk god! Anbefales!

    SvarSlett
  4. Tusen takk. Jeg er helt enig, dette er en nydelig middag

    SvarSlett