fredag 25. oktober 2013

Kylling og nachograteng


Enkel mat som fort kan bli en favoritt hvis du liker mat som biter litt. Kryddermengden kan du jo bestemme selv, dette er god mat selv om det ikke er så veldig sterkt, så smak deg frem når det gjelder kryddermengden. Tacochips er jo ganske populært hos den unge garde, og når den blir stekt på denne måten blir den ekstra sprø og god. Jeg har brukt løk og vårløk i denne gratengen, men her kan du tilsette eller bytte med gulrøtter og/eller mais. Har du ikke kylling,kan du bruke kjøttdeig eller pølser, jeg hadde litt lite kylling i dag så jeg brukte noen pølsebiter i tillegg.
Jeg har også brukt mitt eget hjemmelagde tacokrydder og oppskriften på det finner du her

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

2 kyllingfileter i biter
1 løk i biter
2 vårløk i ringer
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 toppede ss matyoghurt
Tacokrydder (begynn med 1-2  ts.)
Salt - pepper
God olje
Liten pose tortillachips
Raspet ost

Stek kyllingbitene i litt smør/olje og sett det tilsides. La løk og hvitløk få surre seg blank i litt olje, tilsett vårløk i ringer, ha på litt tacokrydder, tøm over hermetiske tomater og tilsett de stekte kyllingbitene. Rør godt rundt og smak til med evnt. mere krydder. Til slutt tilsetter du to toppede ss matyoghurt.

Dekk bunnen på en ildfast form med tortillachips og tøm blandingen med hermetisk tomat og kylling over tortillachipsen. Strø over rikelig med raspet ost og putt tortillachips tett i tett rundt kanten.


Sett formen inn på midterste rille i stekeovnen på 220 grader i ca 10 - 12 minutter til osten og chipsen har fått litt farge. Serveres rykende varm med salat og gjerne med hjemmelaget guacomole og/eller tomatsalsa.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar