torsdag 12. september 2013

Krutonger


Å lage krutonger er ingen heksekunst og en fantastisk fin måte å bruke gammelt tørt brød på. Du kan bruke fint eller grovt brød, rundstykker, baguetter eller litt av hvert, det er bare å kutte brødskalker og brødrester i terninger, de høver ikke være så veldig fint kuttet opp heller, du kan godt bare rive brødet i biter. Jeg kutter opp alle skalker og skiver som blir liggende igjen i brødkurven, putter de i en boks som legges i frysen, og når jeg har en passende mengde med brødbiter, lager jeg krutonger.
Ha en god klatt med smør i en stekepanne sammen med en god skvett  olivenolje, la olje og smør bli passe varmt, legg i brødterningene, og la de steke til de begynner å bli brune og har trukket til seg alt smør og olje. Bruk en stekespade og snu på brødterningene underveis.


Sett stekeovnen på 130 grader og legg krutongene over på et bakepapirkledd stekebrett, strø over flaksalt og finhakkede urter av det slaget du har og sett brettet i stekeovnen. La krutongene stå til de er helt tørre og sprø. Det tar ca. 20 - 30 minutter.
Legg krutongene i tett boks eller et glass når de er avkjølt. Krutongene blir kjempegode på smak og fantastisk godt i supper og i salater, de er faktisk så gode at de kan  spises som chips, så står glasset fremme på kjøkkenbenken forsvinner de fort.
Av krydderurter brukte jeg persille, timian og dill.


2 kommentarer: