onsdag 28. august 2013

Stor focaccia



Focaccia smaker godt til supper og salater, det er mat vi spiser ofte, så derfor bakes det focaccia rett som det er her i huset. En stor focaccia er tingen, da har vi en stund, samme arbeidet, men dobbet så mye mat. Focaccia er enkelt å bake og fin å fryse, jeg deler den opp i passende biter til ett eller to måltider, veldig greit å ha slikt på lur.

TIL STOR FOCACCIA TRENGER DU:

1 l lunkent vann
50 gr gjær
1 ss honning eller 1 ts sukker
1 ts salt
2 - 2 1/2 l hvetemel
1/2 dl olivenolje til deigen
1/2 dl chiliolje til topping ( her kan du bruke vanlig olivenolje istedet)
Flaksalt
Noen soltørkede tomater hvis du liker det



Bland 2 l hvetemel, salt og gjær i bakebollen, bruker du fersk gjær, rører du den ut i litt av vannet. Rør honningen ut i det lunkne vannet, og bland vannet inn i melet mens du rører. Bruker du kjøkkenmaskin, lar du den gå på lav hastighet. Tilsett mere mel til du har en glatt, men ganske løs deig. Oljen tilsettes helt tilslutt slik at den legger seg litt rundt deigen. Dekk deigen med plast og la den stå til heving i ca. 1 time.
Dekk den store langpannen til stekeovnen med bakepapir og tøm deigen i formen, bruk olje på hendene og kna og strekk deigen jevnt utover i langpannen. Tøm over chiliolje og prikk med fingertuppene slik at oljen blir liggende i de små gropene. Strø over flaksalt og la focacciaen stå og heve i 15 - 20 minutter.
Stek focassiaen ved 220 grader i ca. 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar