fredag 31. mai 2013

Marinert kylling og asparges på grillen med melonsalat


I disse dager med varmt og fint vær er det nok mange som griller middagen. Grilling er en koselig og fin måte å tilberede maten på og er man litt dreven i kunsten å grille riktig, kan man tilberede de lekreste retter på grillen. I dag har vi kylling og asparges på grillen, kyllingen har fått noen timer i marinade som har gjort den riktig så smaksrik. I tillegg hadde vi en nydelig salat med vannmelon og rødløk.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU :

2 kyllingfileter
10 - 12 asparges
Olivenolje
Flaksalt og pepper

MARINADE:

1 stor ts dijonsennep
1 ts salt
Litt pepper
5-6 ss god olivenolje
Ca. 1 ts honning
Saft fra 1/2 citron
1 ss søt chilisaus (kan sløyfes)

Bland marinaden i en skål og hell den over i en dobbel plastpose . Legg i kyllingfiletene og la plastposen stå i kjøleskapet i minst to timer. Bruker du trepinner til å tre kjøttet på når du griller må du legge trepinnene i vann før de brukes, ellers tar de lett fyr. Jeg bruker en plastflaske med tett topp, fyller den med vann, putter i trepinnene, skrur på toppen og lar den ligge med pinnene i.


Trer du kjøttet på to pinner er det mye lettere å snu kjøttet under steking. Når kjøttet har ligget i marinade, behøver du ikke bruke mere krydder  under grilling.
Vask aspargesen og knekk av den nederste delen. Lag en form av dobbelt alu-folie så stor at aspargesen får plass. Legg i aspargesen, ringle over god olje og strø på flaksalt og pepper.


Sett formen med asparges på grillen, bruk en pinsett og snu på aspargesen av og til og la den stå til den er ferdig. Legg på grillspydene og kos deg med grillingen.


MELONSALAT:

1 stor eller to små tomater i biter
1/2 rødløk i ringer
5-6 fetaostterninger 
Noen tykke agurkskiver i biter
Salat
2 skiver vannmelon i biter


Bruk den salaten du liker best og bland med biter av tomat og agurk, ringer av rødløk og biter av vannmelon, smuldre fetaosten over.

DRESSING:

1 ts sennep
3 ss god olje
1 ss balsamico
Litt honning
Salt og pepper

Begynn med balsamico, honning og sennep, spe med oljelitt etter litt, mens du visper i godt, smak til og ringle dressingen over salaten i det den skal serveres.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar