torsdag 30. mai 2013

Burger med feta og tomatkrem


Jeg elsker burgere, en lettvint og herlig middag - av og til. Nå når det er sommer steker vi burgerne ute på grillen, det er enkelt og greit, og jeg synes burgerne får en ekstra god smak når de er grillet ute.
Burgerne kan du lage etter din egen oppskrift, men her er min oppskrift hvis du vil bruke den.

TIL 4 BURGERE TRENGER DU:

4 burgerbrød
800 gr karbonadedeig av storfe eller vilt
3 finhakkede vårløk
Salt - pepper
1 egg
Smør til steking

TILBEHØR: 

Noen tykke skiver brie
Salat
Tomatskiver
1/2 løk i ringer
Noen tykke agurkskiver
Dressing


Ha alle ingrediensene til burgerne i en bolle og arbeid det raskt sammen, bruk rene hender og du behøver ikke arbeide deigen så lenge, bare til det er godt blandet. Del farsen i fire og lag fire biffer som stekes i smør på stekepannen hvis du ikke bruker grillen. Stek burgerne et par minutter på hver side og så lar du de surre på svakere varme til de er ferdige. Når du bruker rent kjøtt, behøver ikke burgerne være helt gjennomstekt.

DRESSING:

4 ss creme fraiche
2 ss matyoghurt
Salt - pepper
Noen citrondråper
Ca. 8 soltørkede tomater i olje
1- 2  stor ss most fetaost

Rør sammen yoghurt og creme fraiche og smak til med salt, pepper og litt citronsaft. Vær litt forsiktig med saltet da fetaosten kan være litt salt. Bland inn fetaosten , kutt opp de soltørkede tomatene og bland de inn i kremen.
Varm hamburgerbrødene i stekeovnen eller på grillen, legg på salat. Legg en tykk skive brie på hver burger når de er nesten ferdig slik at osten smelter. Legg burgerne på salaten, legg på en tomatskive eller to, topp med den nydelige feta/tomatkremen og løkringer. Noen agurkskiver smaker godt ved siden av. Herrrrlig!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar