lørdag 23. mars 2013

Panna cotta med kesam


Når desserten er så mager som denne her er det helt lovlig å kose seg litt. Egentlig kan du gjøre denne desserten så mager eller fet som du vil, jeg har brukt lett kesam med vaniljesmak, men du kan selvfølgelig bruke vanlig vaniljekesam eller en blanding med kesam og rømme.

DDU TRENGER TIL TO PERSONER:

3 dl vaniljekesam
3 plater gelatin
1 dl melk
1 vaniljestang
(Sukker eller sukrin hvis du ønsker det)

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha frøene, vaniljestangen og melken i en liten kasserolle og kok opp og ta ut vanilestangen. Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet, la de dryppe litt av og legg de i den kokende melken. Ta kasserollen av platen og rør til gelatinet er helt oppløst. La melkeblandingen kjølne litt før du blander den i vaniljekesamen. Tøm i porsjonsglass og sett desserten i kjøleskapet til avkjøling.
Desserten pyntes med friske bær eller frukt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar