torsdag 21. mars 2013

Focaccia med fetaost og rosmarin


Synes du som jeg at focaccia er det aller beste brødet til suppe og salat? Prøv denne focacciaen her, med smak av fetaost, god olivenolje, rosmarin  og en anelse chili. Det er svært enkelt å bake focaccia og denne deigen var særdeles medgjørlig, den gled liksom utover av seg selv så kjevle var helt unødvendig å bruke, tror det er en av de flotteste og beste focaccia jeg noen gang har bakt.

DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:

Ca. 900 gr hvetemel
150 gram fin sammalt hvete
1 pakke tørrgjær
1 ts. salt
1 1/2 dl yoghurt naturell
1/2 ts chilipulver 
1 - 2 ss honning (sukker kan brukes eller sløyfes helt)
8 - 9 dl lunkent vann
2 dl god oliven olje 1 dl i deigen og 1 dl til å helle oppå focacciaen
Ca. 1 1/2 dl fetaost (kan sløyfes)
Flaksalt til å strø oppå
Noen kvister rosmarin (kan sløyfes)



Ha det grove melet og mesteparten av det fine melet i en bakebolle. Tilsett tørrgjær, olje, yoghurt, honning, chilipulver og salt. Bruker du ferskgjær, må du røre den ut i litt av vannet.
Rør godt mens du sper med vannet som bare er så vidt lunkent, juster med mel/vann slik at du får en fin jevn deig som slipper bollen.
Dekk med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted og la deigen heve til dobbelt størrelse som tar ca. 1 - 1 1/2 time.


 Ta deigen ned på melet bakebord og bruk en deigskrape eller en stor slikkepott og brett deigen sammen fra hver ende, kna litt på midten og utover slik at du får en stor tykk "leiv" som du legger i en bakepapirkledd langpanne. Blir det for vanskelig å kna ut med hendene, så bruk et kjevle.


Stikk hull i deigen med fingrene eller bruk en sleiv og putt smuldret fetaost i hullene og hell resten av olivenoljen over, dryss med flaksalt  og strø på rosmarin. Sett brødet til etterheving på et lunt sted i ca. 20 -30 minutter. Stek ved 200 grader i 30 - 35 minutter.


Avkjøl focacciaen på rist, og del i biter når den er helt kald. Skal du ikke bruke hele focacciaen med det samme, kan du dele den i større biter, pakke bitene godt inn og putt de i fryseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar