torsdag 24. januar 2013

Gryte med svinekjøtt, sursøt saus og nudler


Av og til er det godt med nudler, i dag serveres nudlene sammen med en gryte av svinekjøtt og med en riktig så velsmakende saus.

                  DU TRENGER TIL TO PERSONER:                      

Ca. 200 - 300 gr svinekjøtt
1 løk 
1 stor gulrot
1 eple
1 stor ss tomatpure
2 ss soyasaus
  Ca. 1 1/2 dl vann
1-2 ss balsamicoeddik
Olje/smør til steking
Saft av en appelsin
1 liten ss honning 
eller litt sukker
1 ss potetmel
Salt - pepper
Nudler



 Skrell løk, eple og gulrot og del i biter. Del kjøttet i biter og stek det raskt i litt smør/olje over middels varme og legg det tilside. Stek grønnsakene raskt, tilsett tomatpureen og la den få surre med et par minutter. Ha soyasaus, honning, appelsinsaft og balsamicoeddik i en kasserolle, rør potetmelet ut i halvparten av vannet, og ha det i kasserollen, kok sakte opp, legg i kjøtt og grønnsaker, kok ut stekepannen med resten av vannet, og tøm det også i kasserollen sammen med litt salt og pepper. La gryten koke i 10 - 15 minutter, smak til med søtt eller surt, og mere vann hvis sausen er for tykk.
Kok nudlene etter anvisningen på pakken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar