tirsdag 16. oktober 2012

Kjøttboller med parmesan i fløtesaus




 Disse kjøttbollene er saftige og smaker utrolig godt, jeg valgte å lage tradisjonell fløtesaus i dag, men kjøttbollene passer også godt med en kraftig tomatsaus eller en annen saus med mye smak, for ikke å glemme - de er helt supre på tapasbordet. Etter oppskriften skal det egentlig være 2 loffskiver oppbløtt i melk eller vann i kjøttfarsen, det kan du bruke hvis du vil, men jeg har aldri loff i huset så jeg bruker litt potetmel istedet. Dette her er en litt stor porsjon, men de kan fryses og nytes ved en senere anledning.

DU TRENGER:

600 gr karbonadedeig
Ca. 1 ts salt
Ca 1/2 ts pepper
1/2 finhakket løk
1/2 ts paprikapulver
Skall(zest) av en 1/2 citron
Ca. 1 dl vann
1 sammenpisket egg
1 stor ss potetmel
Ca. 30 - 40 gr nyrevet parmesan

Rør deigen seig med saltet, og tilsett de andre ingrediensene litt etter litt og spe med vannet, virker farsen for fast, så tilsett litt mere vann. Bruk en liten skje og litt vann på hendene og trill små kjøttboller så runde og jevne som du får til. Stek kjøttbollene i litt smør/olje på stekepannen, eller ta den lettvinte måten som er å bruke stekeovnen, da setter du ovnen på 200 grader, bruk et bakepapir på stekeplaten og stek kjøttbollene i ovnen i ca. 10 - 12 minutter etter størrelsen.


TIL FLØTESAUS FOR TO TRENGER DU:

2 finhakkede sjalottløk
Ca. 5 store sjampignon
1 dl god kraft
2 dl kremfløte
1 ts soyasaus
Salt - pepper
En anelse chilipulver
Smør til steking

Del soppen i skiver og stek den lett gylden i smør, tilsett den finhakkede sjalottløken og la den få surre med til den er blank. Spe med kraft og fløte og la sausen koke på svak varme til den tykner.
Blir sausen for tykk, sper du med litt kraft, eller en skvett hvitvin.
Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar