onsdag 31. oktober 2012

Gulrotsuppe med koriander og ingefær


Gulrotsuppe er en rask og velsmakende middag, et varmende og sundt måltid på en sur høstdag.
Gulrotsuppe inneholder få ingredienser, og det er ingredienser som vi vanligvis har i kjøleskapet.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:
                                                                       
                                                        2 - 3 gulrøtter                                                       
1 tykk skive sellerirot
1 potet
1/2 hakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
Litt kraft eller buljongterning
1 dl melk
1 - 2 dl fløte
Vann til passende konsistens
2 ss friskrevet ingefær
1/2 ts koriander
Noen dråper presset citron
Olje
Salt - pepper 


 Skrell og kutt grønnsakene i biter. Ha litt olje i en kasserolle, varm opp og surr alle grønnsakene i olje et par minutter. Tøm på litt vann og kraft/terning, koke opp og la det hele koke i 25 - 30 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett krydder, melk og fløte, ha i finreven ingefær til slutt og smak om du trenger tilsette litt salt/pepper.
Er suppen for tykk sper du ut med litt vann. Suppen serveres rykende varm med et godt brød som tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar