mandag 22. oktober 2012

Gulasjsuppe


En fyldig suppe rik på smak, et varmende måltid på en sur høstdag. Suppen kan godt lages dagen i forveien, den blir faktisk rikere på smak. Hvor "hot"du vi ha suppen kan du velge selv, det er ihvertfall et mettende og godt måltid.

                         TIL TO PERSONER TRENGER DU:                        

1/2 eller en liten løk
1 fedd hvitløk
1 stor potet
1 stor skive knollselleri
200 gr karbonadedeig
1/2 - 1 ts paprikapulver
1/2 ts meriam
1/2 ts karve
1 ss tomatpurre
1 boks hermetiske tomater
1 kyllingbuljongterning
Vann
1 klype sukker
Pepper
Olje


 Surr karbonadedeigen i litt olje på stekepannen. Løk og hvitløk hakkes fint og surres mykt i litt olje, tilsett tomatpure mot slutten og la den få surre med. Ha stekt karbonade og løk i en gryte. Selleri og poteter kuttes i små biter og tilsettes i gryten sammen med krydder, vær forsiktig med paprikapulveret  hvis du ikke vil ha suppen så sterk. Smuldre over en kyllingbuljongterning og tilsett boksen med tomater og så mye vann at suppen blir passe tykk. En liten klype sukker tilsettes tilslutt. Smak til med mere krydder og litt pepper om det trengs. La suppen småkoke i ca. 20 - 30 minutter. Serveres med godt brød, et dryss persille og gjerne krutonger.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar