tirsdag 23. oktober 2012

Eplechutney med chili og rødvin


Chutney er en av de mange lekre saker man kan lage av epler, og nå på høsten hvor det bugner av gode eplesorter i butikkhyllene er det bare å sette i gang. Aldeles nydelig til mange kjøttretter, småretter og herlig til karbonader og fantastisk godt til ost.
                                   
                                                DU TRENGER:                                                                                                             :                                                                 
Ca. 500 gr epler
1 rødløk
1 dl rosiner
1 ts. sennepsfrø
1 1/2 dl brunt sukker
1/2 ts salt
1 ts raspet fersk ingefær
1 ts karri
1 ts knuste fenikkelfrø
1 rød finhakket chili
1 1/2 dl vineddik
1 dl rødvin


 Skrell eplene og del i biter, skjær løken i tynne ringer. Ha alle ingrediensene i en kasserolle, kok opp og la chutneyen småkoke over svak varme til alt er godt kokt. Rør om slik at eplene blir litt most sammen, og smak til med mere krydder, eddik eller sukker om det trengs.
Øs chutneyen på helt rene helst steriliserte glass, sett på lokk og oppbevar glassene på et kjølig sted. Glass som er åpnet må du oppevare i kjøleskap.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar