fredag 21. september 2012

Pizza med biffstrimler og fire oster


Den tynne italienske pizzaen er fantasisk god, den blir alltid knasende sprø i kantene og veldig god på smak. Tidligere var det pizzabunn med govt mel som alltid var favoitten, men etter at vi har fått smaken på denne tynne bunnen laget med skikkelig pizzamel er det den som slår best an for tiden.
Med fire oster og tre av de med ganske kraftig smak, ble det en kjempegod pizza. Er blåskimmerosten av det skarpeste slaget, må du være litt forsiktig med den, hvis ikke vil den dominere smaken helt.

                                 DU TRENGER:                                      

750 - 800 gr pizzamel
Ca. 10 gr gjær
Litt salt
5 dl kaldt vann
2 - 3 ss olivenolje


 Rør sammen alle ingrediensene, bruk 800 gr mel hvis deigen blir for løs. klapp deigen litt flat og
sett deigen i kjøleskapet i 35 - 40 minutter, denne deigen skal ikke heve noe særlig.
Bruk mye mel når du skal kjevle ut pizzabunnen, legg en liten "haug" med mel på bakebordet og legg deigen midt i melhaugen, så begynner du å kjevle. Kjevle så tynt du kan, bruk mere mel hvis du trenger det. Jeg fusker litt, bruker en kniv til å skjære rundt kanten slik at det blit en jevn rund eller firkantet bunn. Løft bunnen forsiktig opp og rist/børst av det meste av melet og legg bunnen på papirkledd stekeplate.

FYLL TIL PIZZA:
                                              
Hjemmelaget tomatsaus
Biffstrimler, marinert og
stekt litt i forkant
Mozarellaost
Blåskimmerost
Edamerost
Lagret gauda
Litt oregano på toppen


 Stek pizzaen ved 200 - 225 grader til osten har smeltet og kantene på pizzaen er gyldne.
Biffkjøttet fikk ligge noen timer i marinade som jeg laget av:

Ca. 1/2 dl rødvin
Ca. 1/2 dl god olje
2 ss balsamicoeddik
1 fedd hakket hvitløk
Litt presset citron
Litt oregano
Ca. 1 ts honning

Bland alle ingrediensene i en plastpose, legg kjøttet i posen og sett det hele i kjøleskapet.Snu på posen av og til.
Kjøttet bør ligge i marinaden minium 2 timer, men kan gjerne ligge natten over.

Oppskriften på gode hjemmelagde tomatsauser finner du her


2 kommentarer:

  1. heisan
    Pizzaen så herlig ut :) men hva er pizzamel?

    SvarSlett
  2. Pizzamel er et fint mel som er mere finmalt enn hvetemel, kommer fra Italia. Du får en smidigere deig og den trekker seg ikke smmen når du kjevler og du kan kjevle veldig tynt hvis du liker det. Du får kjøpe pizzamel i de fleste store dagligvarebutikker,i hvertfall der de selger Peppes ingredienser som små kjøttboller og peperonipølse. Bruker du denne fremgangs måten her og pizzamel, får du en fantastisk god pizzabunn. Ha en strålende helg Anita

    SvarSlett