lørdag 14. januar 2012

Tomatsuppe med linser og sprøstekt spekeskinke


En suppemiddag må vi ha innimellom, en middag som varmer på kalde dager, en smakfull og næringsrik middag som også er rask og enkel å lage. Jeg bruke mere og mere linser og bønner når jeg lager mat, og linser i suppen gjør den både fyldigere, mere næringsrik og mettende, og har du et godt brød eller rundstykke å servere til suppen blir måltidet ekstra godt.

TIL 3-4 PERSONER TRENGER DU:

1 stor boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 skiver knollselleri i små biter
Litt vann
2 ss creme fraiche ( kan sløyfes)
1 dl små brune linser
Litt god olje
Salt pepper
1 liten ss pesto
1 klype sukker

Begynn med å skylle linsene i kaldt vann og kok de med litt salt i ca 15 min.
Finhakket løk, selleri og hvitløk haes i en gryte sammen med litt olje og surres til det blir blankt og begynner å bli mykt, de skal ikke brunes. La tomatpureen få surre med på slutten. Tilsett de hermetiske tomatene, salt, pepper og la suppen få koke noen minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt, spe med litt vann slik at suppen får rett konsistens. Tilsett pesto, creme fraiche, de kokte linsene og en liten klype sukker som avrunding av smaken og la suppen få koke noen minutter tilslutt.  Har du ikke pesto for hånden kan du bruke noen dråper balsamico.
Kokte egg er godt i suppen og spekeskinke som har fått en liten omgang på bakepapir i stekeovnen på ca. 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar