torsdag 1. desember 2011

Risotto med sopp og sprøstekt bacon


Risotto er best når den lages av riktig risottoris og med godt tilbehør. Jeg lager ikke risotto så ofte, men dette her var så nydelig at kansje det blir risotto litt oftere nå, riktig så raskt å tilberede er det også.
                                                   
                                                   TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

2 dl arborioris (risottoris)
4 sjalottløk
Ca. 1 dl hvitvin eller eplejuice
3 dl buljong/kraft
2 ss smør
4 ss revet parmesan
Salt - pepper
olje til steking

250 - 300 gr sopp delt i båter
Smør til å steke soppen i
litt timian, helst frisk
Noen skiver bacon

Sjalottløken finhakkes og surres i olje sammen med risen til alt er blitt blankt. Tøm over hvitvin og la det koke inn før du tilsetter kraft/buljong litt etter litt, la kraften koke helt inn mellom hver gang du tilsetter ny kraft på risen. Rør i blandingen med jevne mellomrom, dette tar ca. 20 min. Rør inn smøret og parmesan og smak til med salt og pepper. Og mens risen koker steker du soppen i litt smør og krydre med timian, salt og pepper og sprøsteker  baconskiver
Rør soppen inn i risottoen som  serveres med sprøstekt bacon og revet parmesan på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar