fredag 16. desember 2011

Marsipankuler med pistasjenøtter og sjokolade


Kanskje ikke så lurt å lage julesnopet så tidlig, det er fare for at det blir borte før jul, særlig når her er en uforbederlig marsipanelsker i huset - og det er ikke meg - jeg tar sjansen alikevel og triller nydelige kuler med pistasjenøtter og sjokoladetrekk.

DU TRENGER:

300 gr ekte marsipan
Ca. 50 gr usaltede pistasjenøtter
1 - 2 ss Amaretto eller annen mandellikør. 
Annen smakstilsetning kan også brukes 
som for eks. presset appelsin.
Ca. 200 gr mørk sjokolade

Mal pistasjenøttene helst på mandelkvern og bland de malte nøttene godt sammen med Amaretto og
marsipan i en bolle og trill runde kuler. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro og rull marsipankulene i den smeltede sjokoladen. La kulene renne av seg og stivne på et bakepapir eller matpapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar