fredag 9. desember 2011

Appelsinfromasj


Det er så lenge siden jeg har laget appelsinfromasj at jeg nesten har glemt hvordan jeg gikk frem, og helt glemt hvor godt det er, fløyelsmyk med en frisk smak av appelsin, riktig en solskinnsdessert som passer godt nå i den mørke årstiden.
La denne nydelige desserten inngå i et av julens måltider - litt arbeid - ja, men vel verd strevet.
Dette er en stor porsjon så til to eller fire kan du halvere oppskriften.

                                    DU TRENGER:                                    

4 store appelsiner
4 egg
170 gr sukker
8 plater gelatin
4 dl kremfløte


  Vask appelsinene. Riv skallet av to appelsiner, bare det gule. Press ut saften av alle fire appelsinene.
Legg gelatinplatene til bløting i så mye vann at det dekker helt. Skill eggene og pisk eggeplommene og sukker godt, prøv å pisk til det meste av sukkeret er oppløst. Pisk kremfløten helt stiv, og pisk eggehvitene helt stive. Pass på at du bruker helt ren bolle og helt rene visper når du skal piske eggehviter og at det ikke er noe eggeplomme med, ellers får du ikke eggehvitene stive.
Tøm vannet av de oppbløtte gelatinplatene og smelt de over svak varme i appelsinsaften, de skal være helt smeltet, men ikke kokvarm.
Bland revet appelsinskall i eggedosisen, og bland inn den piskede kremfløten, rør inn de smeltede gelatinplatene/appelsinsaften og eggehvitene til slutt. Rør godt slik at alt er oppløst og uten klumper.
Hell fromasjrøren i porsjonsglass eller en form som settes i kjøleskapet til avkjøling.
Serveres gjerne med rørte bringebær eller bjørnebær. Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar