onsdag 23. november 2011

Kjøttboller med sesamfrø og nudelsalat


Å trille og steke kjøttboller er noe av det kjedeligste jeg vet, derfor har jeg begynt å steke de i stekeovnen og det går helt utmerket, du kan steke de i langpannen med litt smør eller olje i bunnen eller på bakepapir som jeg har gjort her. Det er også lurt å steke mange og putte i frysen når du først er i gang. Den varme salaten med nudler var utrolig godt til kjøttboller.

DU TRENGER:

1/2 kg kjøttdeig eller
karbonadedeig
2 finhakkede sjalottløk
2 fedd finhakket hvitløk
                             2 egg                                   
1- 1 1/2 dl vann eller hvitvin
2 ss potetmel
2 ts sambal oelek
1 ts spisskummer
1 ts paprika
1 ts oregano
salt  -  pepper
Litt raspet citronskall


Rør kjøttdeigen godt med saltet, ha i krydder, sennep, potetmel, løk, hvitløk og spe med vann/vin. Rør godt sammen slik at deigen blir seig. Trill små kjøttboller og stek de på stekepannen i smør/olje til de er pent brune og er gjennomstekte. Steker du kjøttbollene i stekeovnen, setter du stekeovnen på ca. 175 - 200 grader, det er lurt å snu de underveis. Hvor lenge de skal steke er vanskelig å angi, så du får prøve deg litt frem, det kommer an på hvor store kjøttboller du lager.

TIL NUDDELSALATEN TRENGER DU:

1 pakke nudler
En bit purreløk i ringer
1/2 løk i skiver
En liten fennikel i skiver
Noen få aspargesbønner i biter
Sesamfrø

Begynn med å riste sesamfrø på tørr varm stekepanne, pass på at de ikke blir brent.
Kok nudlene etter anvisningen på pakken og skyll de i kaldt vann når de er kokt.
Ha litt god olje på stekepannen og stek/wok grønnsakene, de skal ikke bli brune og ikke helt gjennomstekte. Hell over nudlene, bland godt og la det hele bli varmt. Her kan du bruke andre grønnsaker, for eks. finstrimlet kål, broccoli, strimlet gulrot, vårløk eller sukkererter bare for å nevne noen.
Legg salaten på tallerkenen med kjøttbollene oppå. Strø over de ristede sesamfrøene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar