mandag 19. september 2011

Sprøstekt rødspette med syltet løk og remulade


I dag må jeg tilstå at jeg har fusket litt, da jeg var på den norske butikken Scandigo, hadde de ferdigpanerte rødspettefileter, de så så lekre og delikate ut at jeg ikke kunne stå for fritselsen, smaken stod ikke tilbake for  utseende, vi koste oss virkelig med et nydelig måltid. Vanligvis pleier jeg å panere rødspettefileter selv, det er igrunnen fort gjort.

TIL PANERING AV RØDSPETTE TRENGER DU:           

2 -3 ss hvetemel
Salt - pepper
1 egg
1 ss vann
1/2  dl griljermel

Vend filetene først i mel som er tilsatt salt og pepper, vend så i egg som er pisket sammen med vann
og vend filetene i griljermel tilslutt. Stek filetene gyldne i olje/smør.


 Som tilbehør har jeg valgt fenikkel, broccoli og gulrøttet som et strimlet med ostehøvel og som har fått et øyeblikk i kokevannet, samt syltet løk.

SYLTET RØDLØK:

1 - 2 løk
2 - 3 ss olje
salt - pepper
litt kajennepepper
1-2 ts hvitvinseddik
1/2 - 1 dl balsamicoeddik
1 citronskive (litt tykk)
2 ts brunt sukker
1 ts blomsterhonning (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle og la det koke inn til løken er helt myk. Smak til med mere krydder/balsamico/sukker om det trengs.

Velger du å lage remuladen selv helt fra grunnen av som absolutt er den beste remuladen du kan få, kjøperemulade blir aldri det samme etter det.  Egentlig er det enkelt.


 REMULADE:

                      2 eggeplommer                        
2 ts dijonsennep
2 dl nøytral olje
2 ts epleeddik
2 ss kapers
en anelse sukker eller honning
citronsaft
litt salt - pepper

Bland sammen eggeplommer og sennep, tilsett oljen dråpevis mens du pisker kraftig hele tiden, bruk gjerne håndmikser. Når du har tilsatt halvparten av oljen, kan du tømme litt raskere.
Smak til med eddik, salt, pepper, sukker citron og ha i kapers til slutt.
Vil du ha remuladen litt magrere, kan du blande med lettrømme eller youghurt. Smak deg frem.
I stedet for kapers er det godt med finhakket sylteagurk eller hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar