lørdag 2. juli 2011

Helstekt svinefilet med grønnsaker a` la ratatouille


Å helsteke svinefilet er en grei måte å tilberede middagen på og sammen med gode grønnsaker blir det en velsmakende og "lettvint" rett. Dette egner seg godt til gjestemat og her kan du også lage mat til mange, det er bare å fylle på med mere kjøttt og grønnsaker. Egentlig er det ikke nødvendig med poteter til denne retten, men da vi hadde besøk av en som helst vil ha poteter, puttet jeg likegodt et par poteter skåret i tykke skiver sammen med grønnsakene.  Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.

DU TRENGER:

Ca. 400 gr. indrefilet av svin
Salt - pepper
Smør/olje til steking

  RATATOUILLE:
                                             
1 stor rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 squash
2 store gulrøtter
3-4 tomater
Aspargesbønner
Broccoli
Salt, pepper og tørket eller frisk timian
Ca. 2 - 3 dl. hvitvin
Kyllingbuljong terning oppløst i litt vann
Litt smør/olje til steking
Det skal egentlig være paprika i denne retten, men jeg tåler ikke paprika så jeg bruker bønner og broccoli i stedet.


Skjær løk og tomater i båter, resten av grønnsakene kuttes i strimler eller skiver og hvitløken hakkes fint. Fres alt i smør/olje i stekepannen og legg grønnsakblandingen over i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og timian, slå over vin og buljong.
Ha salt og pepper på fileten og brun den raskt i stekepannen. Legg den over i den ildfaste formen sammen med grønnsakene og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
Stek ved 175 grader til steketermometeret viser den temperaturen du vil ha - 70 grader er rosa kjøtt, jeg liker svinekjøttet litt mere stekt så hos meg vil det vise mellom 75 og 80 grader.
Er grønnsakene litt lite stekt når kjøttet er ferdig, kan du ta ut kjøttet, pakke det inn i folie og steke grønnsakene litt lengre, da med folie over slik at de ikke blir brune.

4 kommentarer:

  1. Hei. Hva kan man bruke istedenfor vin?

    SvarSlett
  2. Eplesider, kan du bruke, det blir ikke helt det samme, men det går greit.

    SvarSlett
  3. Ca. hvor lang tid beregner du til stekingen?

    SvarSlett
  4. Steketid av kjøttet ca. 15 - 35 minutte, det avhenger av hvor lenge du har brunet fileten først og om du vil ha den helt gjennomstekt, men jeg anbefaler steketermometer.

    SvarSlett