onsdag 15. juni 2011

Blåskjell på grillen

                                         
                                                   SOMMER OG GRILLING  = SANT.

Sommeren er liksom ikke skikkelig i gang før man har pakket ut grillen og tatt den i bruk. "Nesten alt" kan grilles, og det meste smaker godt fra grillen, vi grillet blåskjell her en kveld, det var lettvint, raskt og aldeles nydelig. Vi var 4 og hadde ca. 2 kilo ferske blåskjell og og vi spiste smitt og smule - det var kjempegodt.
Blåskjellene vaskes og skrubbes godt under rennende vann. Lag en kurv av dobbelt brettet aluminiumsfolie  og legg blåskjellene i den. Se at alle skjellene lukker seg, gi de et lite knips med neglen, de som ikke lukker seg da, skal du kaste.


Lag en kraft som blåskjellene skal trekke i
                           
                              DU TRENGER:                               

2 dl. hvitvin
2 finhakket sjalottløk
1 finhakket fennikel eller 1dl. hakkede urter
2 vårløk eller litt purre
1 dl. fløte
1/2 dl olivenolje
Saft av 1 citron

Bland sammen alle ingrediensene og tøm det over blåskjellene i foliekurven. Pakk folien sammen slik at det blir en pakke som er helt tett med bretten opp, og legg pakken på en godt varmet grill. Legg lokket på grillen og grill i 10 min. Har du grill uten lokk så la blåskjellene grille i 15 min. Ta ut blåskjellene og sil kraften, den kan fryses og brukes til saus eller suppe senere, eller du lager suppen med en gang ved å sile kraften over i en kasserolle, lar den få et oppkok med litt mere fløte, og et par ss. creme fraiche, smak til med salt og pepper. Serveres med en god flaske hvitvin, godt brød, alioli og pomes frites.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar