tirsdag 7. juni 2011

Aspargessuppe med ristet spekeskinke og tomat


Nå er det aspargestid, og da kan man virkelig nyte en fantastisk god og anvendelig grønnsak. Aspargessuppe er en av de mest delikate supper man kan lage og er enkelt å lage.

TTL 4 PERSONER TRENGER DU:
 
1 stor bunt grønne asparges
4 dl. vann
Litt buljongpulver eller terning
2 ts. salt
En liten klype sukker
2 1/2 dl. matfløte 
1 dl. melk
Litt pepper
2 tomater
Ca. 8 skiver spekeskinke

Skjær bort ca. 2 cm. nederst på aspargesen, og kutt resten av aspargesen opp i ca. 1 cm. biter. Bland melk, vann og fløte og kok aspargesen i blandingen ca. 4 - 5 min. Ta opp 1/3 del av aspargesen som du blander sammen med tomatene som skjæres i små terninger.
Bruk en stavmikser på resten av aspargesen og kjør til en jevn fin suppe som holdes varm. Smak til med salt, pepper og rund av med litt sukker.
Stek skivene med spekeskinke  på stekepannen til de er gyldne og legg de over på et kjøkkenpapir.
Øs suppen opp i dype tallerkener, legg i tomat/asparges og pynt med sprøstekte spekeskinke skiver. Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar