torsdag 19. mai 2011

Stekt torsk med timianmos og tomat


I dag har jeg gjort en liten vri med hverdagsmaten, ikke så stor vri eller så vanskelig, men det var utrolig godt. Tomatene gjør at retten får en frisk smak og blir enda sunnere, mosen har jeg krydret med frisk timian, men tørket timian kan også brukes.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
 
Ca. 800 gr. torsk i pene porsjonsstykker
Salt og pepper
2 plommetomater
3-4 tykke skiver sellerirot
6-8 poteter 
Ca. 2 ss. smør
Ca. 2 dl. melk eller en blanding av melk/fløte
2 ss. timian
Smør/olje til steking

Strø salt på fisken og la den ligge med saltet i ca. 20 min. da blir den fastere og går ikke så lett i stykker når du steker den, men pass på at det ikke blir for mye salt, da må du skylle av noe salt før steking. Mens fisken ligger med saltet på, skreller du selleriroten og potetene, skjær de i biter og kok de i en blanding av melk og vann uten salt til de er passe møre til mos.
Ha pepper på fisken og stek den i en blanding av smør/olje til den er pent brun på begge sider, ikke snu fisken for ofte da vil den lett falle fra hverandre. Ta ut innmaten av tomatene og skjær de i båter og la de få surre sammen med fisken de siste minuttene slik at de blir varme og faller litt sammen.
Lag mosen ved å tilsette smør, spe med melk/fløte og mos det sammen, krydre med timian, salt og pepper. Det smaker ekstra godt med litt sprøstekt bacon til denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar