torsdag 5. mai 2011

Budapestkake


Første gang jeg hørte om denne kaken var i "Påskelabyrinten" med han "Viggo", jeg fant ut at denne kaken måtte jeg prøve, og det viste seg at oppskriften var lett å finne både på nettet og i kokebøker.  Etter å ha bakt og smakt, kan den trygt anbefales.

DU TRENGER:

6 eggehviter
3 dl. sukker
1 pk. vaniljesaus uten koking
Mandelflak
Aprikossyltetøy eller ferskensyltetøy
3 dl. kremfløte
1 boks hermetiske mandariner

Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til du har en stiv marengsmasse, og rør  vaniljesauspulveret inn i eggehvitemassen.
Kle langpannen i stekeovnen med bakepapir og hell massen over i langpannen, bre den utover som til rullekake og strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på ca.170 gr. i 20 - 25 min.
Hvelv kaken når den er stekt og la langpannen ligge over kaken til kaken er helt kald.
Smør på aprikossyltetøy, legg på pisket kremfløte og mandarinbåter oppå kremen.
Pynt gjerne oppå kaken med litt krem, mandarinbåter eller bær.
Rull sammen og nyt en frisk og kjempegod kake. Flott dessert også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar