lørdag 16. april 2011

Brownies med pistasienøtter


Brownies er favorittkaken til mange og lages i utallige varianter, felles er at de inneholder mye sukker. Jeg har her funnet frem til en oppskrift som ikke har en så voldsom sukkermengde som mange andre browniesoppskrifter. Denne porsjonen er til en stor langpanne, den kan halveres hvis du vil lage en mindre porsjon.

DU TRENGER:

5 egg
200 gr. brunt sukker
180 gr. vanlig sukker
200 gr smør
300 gr. mørk sjokolade
210 gr. hvetemel
3 ts. vaniljesukker
2 ts. bakepulver
Ca. 2 dl. pistasienøtter

Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis i mikseren.
Smelt sjokoladen og smøret over svak varme til alt er helt smeltet og er blit blankt og fint.
Bland bakepulver og vaniljesukker i melet og tilsett vekselvis melblanding og smør/sjokolade, nå skal du ikke bruke mikseren, men en sleiv eller en god slikkepott, du skal få alt fint sammen uten å røre så voldsomt. Ha i nøttene tilslutt.
 Ha deigen i en godt smurt eller papirkledd langpanne og stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 gr. i ca. 25 min. La kaken bli kald i formen, fint om den kan stå i kjøleskap noen timer etter at den er blitt kald, da er den mye lettere å skjære i fine biter. Du kan oppbevare kaken noen dager i kjøleskapet, men den kan fint fryses etter at du har skjært den i biter. Lunkes litt før servering, nydelig til kaffen som den er, eller som dessert sammen med rørte bær og en kremklatt eller is. Min favoritt er blandet krem og tykk vaniljesaus sammen og rørte bringebær.
Lykke til med en deilig kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar