torsdag 24. februar 2011

Sjokoladekake uten mel


Denne kaken er rene "gotteriet" saftig og med en nydelig kraftig sjokoladesmak. Den faller litt sammen og får et litt sprøtt skall oppå men det klemmer du bare litt sammen før den glaseres med sjokoladeglasur.

DU TRENGER TIL EN FORM PÅ 24 CM :
150 gr smør (ikke margarin)
2 plater a` 125 gr. mørk sjokolade (70 %)
5 store egg
150 gr. sukker
2 ts. vaniljesukker

Smelt sjokoladen sammen med smøret over svak varme - rør godt slik at det blir helt glatt og blankt.
Avkjøles litt. Visp eggeplommene, halvparten av sukkeret og vaniljesukker til en tykk eggedosis.
Visp eggehvitene og resten av sukkeret til det blir helt stivt. Rør sjokolade/smørblandingen sammen med eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott forsiktig. Fyll røren i formen som er dekket med bakepapir i bunnen. Stekes ved 150 - 160 gr. i ca. 50 - 60 min. Kaken kan godt være "litt rå" inni.
Kaken avkjøles i formen på en rist.


SJOKOLADEGLASUR:
1 dl. kremfløte
1 pl. mørk sjokolade
Kok opp fløten og rør sjokoladen ut i den kokende fløten til den smelter helt. Hell glasuren over kaken og glatt den til.  Pynt med det du har for hånden, frisk frukt smaker ekstra godt til denne kaken og særlig citrusfrukt, en kremklatt er også nydelig til.
Bak og nyyyt.


2 kommentarer: